vrijdag, 24 september 2010

Hoeveel bent u waard?

Ik word nog wel eens uitgenodigd voor een verjaardag of feestje. Dat vind ik niet erg, want je zult me niet gauw in een glas bier zien spugen.

Wel is het zo dat je op zo’n avond, bijna onvermijdelijk, de vraag krijgt: “Jij doet toch iets in verzekeringen?” Ik leg dan uit dat ik vooral pensioenadviseur ben, en dat is wat anders. Maar goed, of die uitleg helpt, weet ik niet. En of ze zich dat na een avond zwaar tafelen nog zullen herinneren…

Op een van die avonden sprak ik met een vage bekende, genaamd Diederik. Diederik blijkt zigeunerbloed te hebben. Hij was al meerdere keren verhuisd. Bij zijn nieuwe hypotheek was ook weer een overlijdensrisicoverzekering afgesloten. Dat is een verzekering die bij overlijden een bedrag uitkeert om de hypotheek te kunnen aflossen. Al pratend kwam ik erachter dat de oude hypotheken wel waren beëindigd, maar niet de eerder afgesloten overlijdensverzekeringen. Tja, constateerde Diederik, dan ben ik dus dood meer waard dan levend. Ik heb hem gezegd dat dat nog wel mee zou kunnen vallen. “Diederik, jongen, mensen kunnen onbetaalbaar lief, irritant of grappig zijn. Jij hebt minimaal een van die kwaliteiten. Dus…”

Nou is Diederik niet de enige die premie betaalt voor overbodige verzekeringen. Dat doen wel meer mensen. Maar hoe hoog je bij overlijden ook verzekerd bent, het blijft natuurlijk wel on-Nederlands om daarvoor dan ook nog eens te veel te betalen!

Daarom voor u de tip die ik ook Diederik heb gegeven:
Laat die lopende overlijdensverzekeringen eens bekijken. De premies voor deze verzekeringen zijn de afgelopen jaren wel tot 40% gedaald. Dus (veel) minder betalen, maar wel dezelfde uitkering bij overlijden! De eventuele medische keuring is gratis. Wat je overhoudt, kun je beter besteden aan de leuke dingen in het leven. En daar gaat het tenslotte om, leven! Want dat overlijden .., als ik u was, zou ik daar geen haast mee hebben.

Herman Deijk

Copyright © 2019 FB Adrem. Alle rechten voorbehouden.   - 21M