zaterdag, 12 juli 2014

Balletje, balletje

De caravanverzekering en de al dan niet doorlopende reisverzekering zijn weer hot. Ook de red-mijn-vakantie-programma’s teisteren de buis weer en je vraagt je af of je je eigen vakantie niet moet annuleren. Hoewel op het moment van schrijven nog onbekend, hoop ik dat dat soort programma’s volledig ondersneeuwt onder een explosie van oranje-euforie. Ik heb het namelijk wat meer op feel-good tv.

Ik voel me overigens best goed. Vermoeid, maar wel goed. Omdat ik voor de korte termijn zeer prettige vooruitzichten heb. Vakantie! En als voetballiefhebber sta ik op het punt, net als het hele Oranjelegioen, om verlost te worden. Verlost van alle oude voetbaltrauma’s! En als alles goed blijft gaan, hebben we daarbij ‘El Salvador’ niet nodig. Nee, ‘El gallo dorado con rizo’ lijkt op weg om alle wonden te helen. En ik heb het zo uitgekiend dat ik tijdens de finale, met Nederland in uittenue, in het land van de haantjes ‘Vive les bleus’ kan gillen. Wel gevaarlijk, te vergelijken met Brabanders voor Limburger uitmaken, of ‘nigger’ schreeuwen in Harlem. Het wordt dus een avontuurlijke vakantie…. als we die Argentijnen tenminste in het messie laten lopen.

Maar het voetbal en vakantie leiden de aandacht ook mooi af van allerlei dagelijkse beslommeringen. Niet dat ik te klagen heb hoor. Ik zit toevallig, of niet, in een vakgebied dat me bijna meer werk oplevert dan me lief is. Er is voor de financieel deskundige een wereld aan problemen om op te lossen. Wel is het verbazingwekkend dat sommige van die ‘problemen’ juist veroorzaakt worden door die zogenaamde deskundigen of deskundige instanties zelf. Met oogkleppen op, vierkante ogen van naar het schermpje kijken, wordt de realiteit geheel uit het oog verloren. Terwijl je bijna zou struikelen over de oplossing van het voorliggende probleem. Het belang van de consument centraal? Ja, om op de hak te nemen, er met de botte bijl op in te hakken en/of gehakt van te maken. Maar kennelijk niet om dat belang te dienen, behartigen, pamperen of iets dergelijks. Het lijkt wel balletje-balletje. Je verliest hoe dan ook, tenzij je het spelletje kent en doorgrondt.

Ik hoor steeds vaker dat mensen zich afvragen wie ze nog kunnen vertrouwen. Tja, dan doet mijn link naar balletje-balletje het ergste vermoeden. Hoewel, ik heb goede hoop dat er veel anderen zijn die je desgevraagd bevestigen dat ik redelijk betrouwbaar ben. En ik help je graag met je kommer en kwel. Omdat je niet weet of ik een gouden pik heb, daar heb ik Petra ook nooit over gehoord, kost een eerste inventarisatie je niks. Het daarop volgende advies is niet gratis, maar ga er van uit dat ik het ook niet voor niets doe. Je bent van harte welkom… na mijn vakantie.

Want voor nu is het even over en sluiten, vakantie met een terrasje, glasje, tapje, hapje, loopje, plasje en hoopje. En hoop. Op een goede heen- en thuisreis, goede stoelgang, een fantastische zondag de 13e, bevrijding van trauma’s. Gewoon zien hoe het balletje rolt…

Herman Deijk

Copyright © 2019 FB Adrem. Alle rechten voorbehouden.   - 21M